Imprimir

BDEide Juny 2021

Publicado en Newsletter

EDITORIAL

 

 

Benvolgut Amic, benvolguda Amiga,

En aquest butlletí incorporem algunes noticies relacionades amb el medi ambient. Des de l’anàlisi del grafit i les seves aplicacions a la industria, l’aportació domèstica a la retallada de les emissions als reptes que planteja la càrrega dels vehicles elèctrics.

Fem també una resenya del llibre "Noise" que ens explica les principals causes de les decisions que fallen.

Ens plau anunciar el projecte pilot que estem portant a terme per a aplicar la Intel·ligència Artificial als projectes de detecció d’associacionisme empresarial als polígons industrials. Fruit de l’experiència acumulada des de fa deu anys, pensem que aquest projecte serà un pas endavant per a la creació de noves associacions.

Una cordial salutació,

Carlos Rodríguez Ferrer

 

 

ANÀLISI

Grafit: una matèria primera fonamental

 

El 3 de setembre de l'any passat, la Comissió Europea va publicar la seva tan esperada quarta edició de la llista i pla d'acció de matèries primeres crítiques (CRM), identificant aquells productes que tenen una gran rellevància per a l'economia europea i un alt risc d'interrupció del subministrament. La nova llista ara inclou 30 substàncies, que és un número rècord de materials i el grafit natural és una d'elles. Però el grafit natural també ha estat reconegut com una matèria primera crítica pel Japó i els Estats Units en les seves avaluacions. En general, la UE és un importador net de grafit natural i importa al voltant de 100.000 tones a l'any, principalment de la Xina, Tanzània i Moçambic.

A causa de la seva combinació de propietats metàl·liques i no metàl·liques, el grafit natural s'utilitza per a una àmplia varietat d'aplicacions, incloses les de la indústria de l'automòbil, bateries de vehicles elèctrics i piles de combustible, entre altres. Les aplicacions emergents d'alta tecnologia, com les piles de combustible i les bateries d'ions de liti, requeriran grafit sintètic d'alta qualitat. Aquests sectors han vist i continuaran veient taxes de creixement excepcionals, el major creixement vindrà del sector de bateries entre un 10% i un 15% anual.

A ulls dels responsables polítics europeus, les bateries i les seves tecnologies associades són fonamentals per a aconseguir la neutralitat de carboni per a 2050, en línia amb els objectius del Pacte Verd Europeu i l'economia circular. Els materials de grafit, tant naturals com sintètics, són una part integral de l'estratègia de descarbonització de la UE, i funcionen com un material de confiança i segur capaç de proporcionar suficient densitat d'energia per a moltes aplicacions, incloses les bateries en vehicles elèctrics

En el seu intent de revisar el Reglament sobre bateries de la UE, el 10 de novembre de 2020, la Comissió va adoptar la primera fita del pla d'acció: Una proposta per a modernitzar la legislació de la UE sobre bateries. L'objectiu és que les bateries comercialitzades a la UE siguin sostenibles, circulars, d'alt rendiment i segures durant tot el seu cicle de vida. A més, que es recol·lecten, reutilitzen i reciclen, convertint-se en una veritable font de valuoses matèries primeres.

Això planteja desafiaments específics per a la indústria del grafit, ja que la recol·lecció de les noves bateries elèctriques només aconseguirà gradualment una economia d'escala per a fer que el reciclatge sigui econòmicament rendible i actualment el grafit no està separat dels altres metalls i encara no es recicla molt.

Una vegada separat, el reciclatge de grafit avui dia és tècnicament factible en altres aplicacions, com per exemple escombretes de carbó per a estacions de càrrega elèctrica per a transport públic o molins de vent. El veritable desafiament, no obstant això, serà reprocessar-lo en un grau que permeti tornar-lo a l'aplicació de la bateria.

Més informació

NOTICIES DESTACADES

Les causes i conseqüències de la variabilitat inherent en el judici professional

 

Les empreses viuen i moren segons la capacitat de les persones que treballen en elles per a emetre judicis sòlids. Els seus judicis determinen quina estratègia seguir, on invertir els fons d'I + D, com fixar els preus, a qui contractar i promoure, i altres decisions. Algunes de les decisions són puntuals; unes altres es fan repetidament. Només hi ha un problema, "On hi ha judici, hi ha soroll, i més del que pensem"afirmen Daniel Kahneman, Olivier Sibony i Cass Sunstein en el seu llibre “Noise”.

El soroll és la principal font de variabilitat en el judici i, per tant, una de les principals causes de decisions que fallen, segons explica el llibre de 400 pàgines que hauria de deixar una mica inquiets als executius que es prenguin el temps per a llegir-lo. El seu malestar hauria de deure's a la probabilitat que hagin subestimat els efectes negatius del soroll en la presa de decisions en les seves organitzacions. Quan els autors van preguntar a 828 alts executius en diverses indústries quanta variació esperaven trobar en els judicis d'experts, la seva resposta mitjana va ser del 10 per cent.

En realitat, la variació en els judicis pot ser de quatre a cinc vegades major. Quan els autors van realitzar una auditoria de soroll per a una companyia d'assegurances, van descobrir que la diferència mitjana en el preu determinat per a pòlisses idèntiques era del 55 per cent, i la diferència mitjana en els pagaments determinats per a reclamacions idèntiques era del 43 per cent.

Més informació

 

NOTICIES DESTACADES

 

Un pla per a començar a retallar emissions de CO₂ a casa

 

És possible reduir l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle en la nostra vida quotidiana? Sí. Algunes accions són tan senzilles com posar la nevera a 5 graus o canviar l'ascensor per les escales, encara que poden fer-se moltes més coses. Elena Vizcay, de l'ONG Comunitat pel Clima, ens explica com fer-lo.

 

En primer lloc estan els petits gestos que eviten poques emissions però que no comporten pràcticament cap esforç, entre els quals estan utilitzar el microones en lloc del forn, no posar el congelador a menys de 18 sota zero i mantenir la nevera a 5 graus. Altres accions, que representen una major reducció de les nostres emissions, requereixen una mínima planificació i un canvi d'hàbits, com consumir productes de proximitat i de temporada o aprendre a emprar els electrodomèstics d'una manera més eficient. Si volem reduir significativament la nostra petjada de carboni fa falta un canvi cultural, com moure's amb bici o amb tren en lloc de fer-ho amb cotxe o amb avió, mitjans molt més contaminants.

Més informació

 

NOTICIES DESTACADES

 

Els fabricants d'automòbils s'enfronten a una amenaça per a les vendes de vehicles elèctrics: Temps de càrrega lents

 

Els fabricants d'automòbils han tractat de calmar aquestes preocupacions mitjançant el desenvolupament de vehicles elèctrics que van més lluny per càrrega i s'omplen més ràpid. El problema és que la majoria de les estacions de càrrega públiques ara carreguen les bateries dels automòbils amb massa lentitud, la qual cosa requereix hores, no minuts, per a proporcionar suficient electricitat per a un viatge prolongat.

 

L'última generació de vehicles elèctrics, molts amb rangs d'al voltant de 480 quilòmetres per càrrega, poden acceptar càrregues a un ritme molt més ràpid que els models anteriors. Tan ràpid, de fet, que la majoria de les estacions de càrrega encara no poden adaptar-se a la tecnologia avançada dels vehicles.

Es necessiten hores per a carregar completament un vehicle elèctric perquè la majoria de les estacions operen amb un corrent altern similar a la d'una llar. Les estacions de càrrega ràpida de corrent continu, per contra, són molt més ràpides, però tenen un cost elevat.

Això significa que els carregadors súper ràpids, que poden costar prop de 100,000 euros han de construir-se principalment al llarg de les carreteres on les persones viatgen llargues distàncies i necessiten carregar ràpidament, diuen els experts. També poden ser necessaris en àrees urbanes on la gent viu en apartaments sense accés a un carregador domèstic

Més informació

 

NOTICIES DESTACADES

 

 

Les Comunitats que més van invertir en I+D sobre el PIB en el 2019 són País Basc, Madrid, Navarra i Catalunya

 

Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, les comunitats amb major percentatge de despesa en activitats d'I+D interna sobre el PIB van ser País Basc (1,97% del PIB), Comunitat de Madrid (1,71%), Comunitat Foral de Navarra (1,67%) i Catalunya (1,52%). Per contra, les que van registrar els menors percentatges van ser Illes Balears (0,40% del PIB), Canàries (0,47%) i Castella - la Manxa (0,59%).

Les empreses del sector Serveis van concentrar el 51,1% de la despesa en I+D interna empresarial l'any 2019, mentre que les d'Indústria van concentrar el 46,5%. Per branques d'activitat, van destacar Serveis d'I+D (amb un 21,8% del total de la despesa),Farmàcia (9,0%) i Programació, consultoria i altres activitats informàtiques (8,9%)

El 11,7 per mil de la població total ocupada, un total de 231.413 persones en equivalència a jornada completa, es van dedicar a activitats d'I+D interna en 2019, un augment del 2,5% respecte a l'any anterior.

Més informació

NOTICIES EIDE

 

 

Aplicació de funcionalitats d'Intel·ligència Artificial a l'associacionisme

 

EIDE està realitzant un projecte pilot utilitzant eines d'Intel·ligència Artificial, consistent en la identificació d'empreses potencialment tractores per a la creació d'una associació en un polígon industrial. A través de l'experiència acumulada en els últims deu anys, es desenvolupa ara una aplicació d'Intel·ligència Artificial per a optimitzar l'eficiència en la detecció d'empreses.

Gràcies a la formació que EIDE ha adquirit en Machine Learning, es realitza aquest projecte pilot amb una eina que aprèn a identificar les empreses potencials que seran les que formessin el nucli d'una associació empresarial.

EIDE és especialista en Associacionisme empresarial de polígons industrials i gràcies a la seva metodologia s'han creat amb èxit més de deu associacions en els últims anys.